This traditional hand painted kitchen by Prodec and designed by Churchwood Design is in the penthouse apartment of a former Victorian spa hotel in Matlock.
The commission for Churchwood was to design a single galley style kitchen using a single unit run with a parallel island run optimizing all available space packing in an abundance of storage and work space that was not only practical to use but also flowed seamlessly into the windows and out to the balcony with the huge views over Matlock and beyond.
The client then selected a colour scheme that was minimalistic with only two colours used for the whole room but still achieved the result of standing the units out from the walls with a bold colour choice of Dulux Heritage ‘Light Teal’.
The full interior room and hand painted kitchen was completed by Prodec along with the whole apartment with several rooms designed by Id Interior Design.
Prodec has been commissioned to return in Summer 2019 along with our joiners for a challenging project to remove the full bank of balcony windows and doors and replace with new historically correct hardwood windows in this grade II listed building that will be spray finished for full stormshield protection of this high altitude project!